Monday, January 12, 2009

fantasy couple


okay,..today i nk cite pasal korean drama yg aceli i mmg da lame gile tk layan korean drama ni..erm adalah atas sebab2 trtentu..ahaks.huhu..cite ni mmg besh gile..lawak gile..sedey gile pun ade..smpai i nangis2 nih..erm..i mmg pemurah kalo bab kuar air mata nih..cite ni aceli dr mr JJQ..dea yg ajak i tgk cite ni..thnks..
okay i cite sikit r drama ni..erm pompuan ni name dea Anna.dea kaya,cun r gak,tp blagak n sombong..dea tk de kwn..cian pulop..tp dea suda kawen name husband dea billy..ok hero dea pulop..alamak encem dowh..i likee..huuuhu...name dea pe ek..i tk ingat tp name manje dea oppa..ala2 kiut sgt name 2..i pun suke..huhu..oppa n anna ni slalu gado..smpai 1 mase anna ni trlibat r dlm excident yg smpai membuat beliau ilang memory n oppa yg menjumpai beliau..erm nk tau cite ni lebey lanjut..sila tgk la ek..huhu..tp seyesly ni cite ni mmg klakar..ouh i tk dapat lupa kang ja nye hp lagi canggih dr anna!hahaha
n one more thing..i tk suke kt flower girl 2!tp mr jjq ckp minah 2 cun..ceyh mr jjq ni mmg!haha

n 1 lagi information..cite ni aceli mmg da lame..tahun 2006..ceyh ciap wat homework ag pasal drama ni..wahahahaha :)

24 comments:

Anonymous said...

ehem2...assalamualaikum..
by da way..aku xla knal ko sgtt..tp..kat blog ko ni asyik ckp psal MR JJQ jek...bowink beb..
don u know dat guy da ade mrs..bohongla kalo xtau kan??..jgela cket ati pompuan...sbb pompuan mcm ko la yg buat pompuan len merana badan..wlaupon aku ni lelaki..aku tau jgk prasaan pompuan..ko ni da desperate sgt ke???or da xde modal len nak laku kan blog ko ni...n anyway...psal fantasy couple ko tu..da basi da cite tu...ntah2 ko ni org ke 10 die bg gaknyee...hehe
take care ye...
daa~~~
kim slam MR JJQ ko tu..

iklas dr aku..
..lelaki budiman..

azizie said...

apsal poyo sgt ni.. jaga tepi kain ko sendiri leh tak wahai "lelaki budiman".. so gay.. ini kn blog sya, sukati dia lah nak tulis apa.. ada dia suruh ko baca blog dia? ada?? WHO R U TO GIVE CRITICS TO HER BLOG??

ikhlas dr aku jgk..
..lelaki ikut hal sendiri dan tak jaga tepi kain org..

shee said...

eh? anynomous nih
up to her la ape die nk citer pon
this is her blog.. why bother nk bace if u tak ske?

and i dun think ur a guy.. "bowink"? omg. i ingat pompuan jer slalu kate camtuh. hahaha. anddd cara ko nk marah2 tuh pon tak gaya mcm lelaki lgsg. lembut eh?

Anonymous said...

ekeleee mamat ni..k0 pehal..bajet lelaki budiman la sgt..lelaki budiman xsib0k hl org lain tau..biar la sya nk tulis pe pun..bl0g die..k0 xsuke xyh la bace..sengal!!bkn die tulis kt bl0g kt bl0g die pun..psl fantasy cpl 2 pun biar la die br nk tgk pun..

wahai lelali budiman.........k0 mmg xde kj lain da kn..msti k0 l0nely kn..p la cari awek s0rg..s0 sad la k0 ni..hahaha

iklas dari aku..
...pmpuan yg mmg cantik...

Anonymous said...

eyhhh poyo seh..da terbukti kan kt situ ko ckp ko xknal sya sgt.. so kalo xtau real story jgn a men serang2 cmni..xbest aa..men desperate2 segala..agak2 aa..emosi seh..tp dr care ko tulis mcm ko ni pompuan jekk..tp xkesahla kan ko ni pompuan ke laki ke.. ak rse ko kene tny sya cte sbnr dlu br layak kot wat statement kt sni..huhu...

++bukan lelaki tetapi budiman++

cik farahana said...

ehem ehem.

asslamualaikum.tw kaw ni islam.poyo.blah r kaw lelaki budiman kunun.aku nak ckap sket kan.kaw merane kew kalo kkak aku ngan mr jjq dye.dye tak pnah gngu idop kaw.kaw pehal nak sbuk2 gngu idop org.hak elah.kaw sbuk pk pmpuan len merane.akak aku ni bkan pompuan ke wei!bodoh punye laki!haha.aku ske lan laki cam kaw ni.da bape byk pompuan kaw try hah!msti blog kaw tak beh.n takde org nak bace.sbb tu sbuk hal org.haah.kalo kkak aku dsperate sgt at mr jjq tu.ape msalah kaw!aku nak ckap r kan.gf kaw tu chanek ker.kaw jage je r gf kaw.aku tkot la kan.ntah2 gf kaw da kawen kat siam.mane la taw.1 thing.face to face la.any blog is ours.ape mende pon cite akak aku nak tuleh.suke ati dye la.dye pnye ske.fuck off!cite kaw ni pon da basi r wei.atau kaw nak aku cari pompuan tok kaw?ntahntah kaw yg gile bayang.skali lagi.gile bayang.

iklas dr aku kepade kaw lelaki budiman..

...perempuan budiman..

Anonymous said...

har har.. zaman skang neyh ade lagy rupanya orang yang suke jaga tepy spender orang.. eh eh.. silap! jage tepy kain orang.. haiyh.. okey lah, untuk kau lah kan lelaki budiman (sangat), ada ke sya pakse ko soh bace blog dye? takde kan.. blog dicipta untuk suka ati lah nak tulis ape pon, kucing beranak kembar ke, kucing admire ngan penguin kew..kalau 'bowink' sape soh bace..
JJQ tuh dah kawen ke? nak main mrs2 lak.. sya ade hak nak rapat or kawan ngan sesape.. orr nak admire sesape.. dye berhak nak luahkan ape yang dye rase!
So, whatever lah.. kalau tak suke bace statement sya, nyah saja..
sekian..

ollie ~

Anonymous said...

haha.. giler kesian kat lelaki budiman nie! memang laha lar!pesal ntah nak sibuk2 pasal blog sya?!! suke ati sya lar nak tulis ape pon! nak mati gamaknyer lelaki budiman nie! budiman sangat ker bagi statement kat blog org camtu arr?

ntah2 ko yang desperate sgt nak perhatian org kan? ke ko yang x laku? pi lar cari keje lain dari sibuk pasal mr jjq sya tu.. BLAHHH lar wehhh!!


-dak kiut n baik-
"ALONE"

aie akaike said...

isk isk.. apa semua ni. sya, cool cool...

Anonymous said...

kepada lelaki budiman...

memang betul kata2 pengkritik2 sekelian..saya memang setuju sangat dgn kamu semua...lelaki budiman ni mmg seorang yg suka jaga tepi kain orangla...

nak tau naper?

sebab dia jeles xda orang nk jaga tepi kain dye.

nak tau naper xda orang nak jaga tepi kain dia?

sebab kain yg dye pakai tu bau busukkk...wuuuu..

and by the way...blog ni adalah suatu tempat untuk orang luahkan perasaan dan etc..so,kamu lelaki budiman tetiba lak nk kecoh2 ni kenapa? macamla kamu tu bagus sangat..

setiap orang ada taste dan cara tersendiri melariskan blog masing2..tulah sebab wujudnya blog ni dan ini cara sya 'geng'ku...so biarla dia ikot cara tersendiri..yeah sya..we're geng yo..aku backup kau ni..

jgn2 kau punye blog kot yg bowink..kalau berani,bagila nama blog kamu kat kami...biar kami judge pulak..itupun kalau ada blogla...selalunya orang yg suka komen guna nama lelaki budiman ni orang yg xda blog...haha..mcm saya tapi saya tak budiman..saya ok2 je..

so..kesimpulannya..

lelaki budiman ni adalah seorang lelaki yg pondan dan auu auu..gaya dia komen pun mcm lembut2 je..kalau tak pondan..mesti perempuan..kalau perempuan,mesti dia perempuan bosan..hahah...
xpela..kalau dua dua xbetol,kamu pilihla sendiri ye..lelaki pondan atau perempuan bosan..heheh

dah2..stopla...
senang citer isu lelaki budiman ni xpenting pun kalau nk dibandingkan dgn isu GAZA tu..

kan bagus kalau kita berkawan n bertegur cara baik..ni nak carik gaduh lak..nak sgt ke jadi mcm israel tu...orang nk aman dia nk perang...ish2..

emm..
dahla..
keyla..selamat bercuti kepada semua geng2 mmu..
jgn gaduh2...xbaik...tuhan xsuka..


Z....
lelaki yg tak budiman tapi ok2 je dan tak pondan dan tak suka perempuan bosan....

sya..aku gengmu...yeahhh!!!

Anonymous said...

wah.. mnejeler-jeler Z mengomen.. aiyak.. seap masuk bab GAZA sume..
Haa, lelaki budiman.. renung2 lah apa yang dikatakan.. kite patot mengeratkan silaturahim, bukan caryk pasal!!
tak mengenang budi tol...

ollie~

Anonymous said...

ehem2...assalamualaikum..

bestlah cte korea tu....
tp motif ada org yg "budiman" jeles nih....by da way budiman ker???

kalo budiman x kanlah sampai ati kata kt pompuan:-"sbb pompuan mcm ko la yg buat pompuan len merana badan.."???

ishk....x budiman sgt......haih....
apakah, ko "jantan"....tetiba plak tau perasaan pompuan???
aku kompius....

anyway, kpd si penulis blog...tabahkan ati...aku phm perasaan ko....kalo x der tgn yg menyambut x mungkin ko bertepuk sebelah tgn....
org yg mengeji ko nih...mesti jeles....tkt tergugatlah tu.....biasalah, org chantek mmg bnyk org yg jeles.....

niway, kim slm gk MR JJQ...lama x blanja....hehe!
take care ye...
daa~~
(ish, MOTIF sgt "mamat" nih!)

ikhlas dr aku..
..x berapa nk budiman..

Anonymous said...

wahai lelaki budiman yg xbriman knp lu xpkenalkn diri lu??bodo la lu ni asal nk sibuk2 hal org da xde keje ap..xyh nk wt baik sgt la 'lelaki budiman' oooiiii..lu ad masalah ke dgn mrJJQ??kalo mrJJQ da ad mrs ke da kawin ke dea pnye hal la nk kwn dgn sapa pn asal lu nk kecoh?

kalo budiman wt la cr budiman ni mcm org xsioman je..k la kalo lu nk tau pasal ktorg lbh lanjut pkenal kn la diri jgn la main serang2 mcm ni..ni bkn cara lelaki budiman tp ni cara lelaki penakut..

renung2kn la...

ikhlas dr..
mrJJQ

nadyra aiza said...

haah la.. yg ko sbok sgt ni pehal..
ni kan blog sya..
she can write as free as she can..
yeke lelaki budiman??
if u r..
u x kn serang2 org x tentu pasal kat her own blog..

cikted said...

salam...
wat lelaki budiman..
ko adew masalah ek ngan sya nieh...
kate blog dye...
suke atie dye la nak tulih ape pe pown...
aku ase x pyah ko nak jage tepi kain dye...
about mr jjq dye 2...
aku pown tau la cite dye cam ne..
even aku x rapat ngan sya nieh...
pikir la bek2 wahai lelaki budiman...
knape plak ko nak ase sakit bile cik sya cbuk cte pasal mr jjq dye 2..??
ade nyusah kan ko..???
nyway wat sya....
pedulik kan ape owang nak kate pasal u...
kate blog u...
so u tulih jew la pape je yang u nak...
abaikan smua itu... lelaki budiman 2 x de otak 2...

Anonymous said...

Salam. Aku bukan nak menyebelahi sesiapa. Pada lelaki budiman mungkin betul niat dia nak bagi tahu bahawa apa yang terjadi sekarang ni tak betul. Tapi mungkin juga cara dia salah. Kalian di luar sana kalau berada dalam situasi sama pun akan rasa sakit hati juga kan. Siapa yang suka kalau dikhianati? Mr JJQ, cuba kalau awak sendiri yang dikhianati oleh orang yang awak sayang. Apa perasaan awak? Memang la ini hal peribadi dan tak perlu dicampuri oleh orang lain. Kalau macam tu nasihatkan la penulis blog ni agar tak terus bercerita tentang hubungan terlarangnya dengan awak yang mana akan terus menyakiti orang lain tanpa kita sedar. Awak sebagai lelaki seharusnya pilih yang satu dan buat keputusan tepat. Jangan sebab kononnya awak tak sampai hati nak lukakan satu pihak, banyak bahagian lain akan turut sama rasa pahitnya. Kalau betul mahukan penulis blog, setia pada dia. Kalau berat nak lepaskan Mrs awak tu, jangan la buat hal macam ni. Kesian dua jiwa ni tertekan hanya sebab awak seorang je yang bergembira punyai dua teman. Pada penulis, saya rasa bukan semua rakan pihak yang menyokong perkara ni. Saya pasti awak sendiri tahu macam mana rasanya hati dilukai. Apakan lagi jika kekasih hati yang satu dirampas tanpa belas. Sebagai perempuan tentu anda tidak mahu perkara ini terjadi pada anda suatu hari nanti kan? Memang saat kemaruk asmara ni semua nampak indah dan tidak ada apapun yang mampu jadi penghalang. Tapi bila dah ada akhirnya nanti, pasti anda akan kesal kerana kesudahannya tak semestinya indah. Kenapa perlu kita gembira atas kedukaan orang lain? Anda sendiri mesti perit jika melihat bapa anda curang pada wanita lain kan? Walaupun hubungan kalian masih belum ke tahap perkahwinan, namun bisanya lebih kurang sama membunuh perasaan. Jangan terus dikusutkan keadaan yang belum pasti gelap terang hujungnya. Kenapa tak akhiri semua persoalan sekarang sementara belum ada sesalan. Pada Mrs yang mungkin tidak diendahkan Mr JJQ lagi, jangan la terlalu murah. Wanita perlu ada martabat. Tak perlu terus mengharap pada lelaki yang tak hargai awak. Semua ni hanya asamm garam hidup. Tuhan lebih tahu siapa yang dijodohkan untuk awak kalau betul awak nak hubungan yang serius ke jinjang pelamin. Semua tak sesukar mana untuk lepaskan dia, melainkan awak terlalu bodoh memberi kehormatan padanya yang tidak berhak sebelum ini.

-Aku-

azizie said...

hey fucker! asal lak ko tetiba nk ceramah pasal pencintaan? nk ceramah sgt meh la jmpa face to face. semangat betul budak ni tulis mcm karangan bahasa melayu tahap STPM.. apa niat ko sebenarnya?? aku rasa ko ngan lelaki budiman tu org yg sama.. ko ni awek JJQ ke? ko ada hati kt sya ke? lantak la diorang nk bercinta ke, luahan perasaan ke, peduli apa ko? ko dpt duit ek bagi ceramah cinta?

go f*ck urself n f*ck the shit out of sya's business!!

Mr. Cinderella said...

aspalela..
menakutkan la aku pabila membaca ini semua..
hahah..
terasa macam aku pulak yang bakal kena simbah asid kalau join sekali..
huiisshhh...
minta simpang trafik light!!
lantak la teah..
asalkan kamu epy..
;p

Anonymous said...

salam..

ak rase cm btggjwb lak nk tulis dlm mende ni.even sblm ni jd pemerhati jek.ok.fine.lets buangkan sume rase marah n cube letakkn diri kite dlm stuasi dats mrs..ak kurg senang ngn statement `lelaki budiman` tapi sdikit sbnyk ak turut akui kebenaran kate2 `aku`.xperlu bteka teki meneka siape diriku tp yg psti,ini adelah mase utk mr jjq buat sesuatu..xperlu menyalahkan mane2 pihak..ape yg tjadi dah pun terjadi..yg penting,hikmah dari segala yg blaku ini harus kite jadikan sbg pngajaran..sbg pedoman utk segala tindakan kite di mase depan..sbb jika mane2 prmpuan yg berada dlm stuasi mrs itu akn terluka..bukn maksudku utk mmbenarkan sape yg salah n menyalahkn siape yg benar.. kerana ape yg blaku hny mr jjq,mrs,penulis blog n yg plg pasti hnya Allah saje yg tau..kite xkan mmpu utk mmbohongi diri kite sndiri. so mr jjq haruslah buat pilihan yg tepat,jgn benarkan rase kasihan mengatasi segala2nya..sebb dsebalik rase tu bnyk hati yg akn terluka..kite sume xtau ape yg dialami antare mrs,penulis blog n mr jjq n ats dasar itulah mr jjq harus buat sesuatu.

ak pn xnak sape2 jd musuh n xperlu utk sape2 reply komen ni.ak xperlukn sume tu..ape yg psti ak cume rs nk tulis n sume pn patut fkir ape yg mrs alami..so tolg mr jjq.jgn sekali2 kite rse bhgia di ats kedukaan org laen

lastly ak mntak maaf bnyk2 jika ade kate2ku tdk menyenangkn anda semua..

Anonymous said...

Bila seseorang jatuh cinta ketika dia sedang berduka kerana kehilangan kekasih hati maka cinta yang tercipta itu bukanlah cinta sebenar melainkan hanya seperti ubat khayal yang bertindak sementara sahaja dan kemudian akan merosakkan hatinya dua kali ganda malah berganda-ganda lagi selepas itu…kerana sesungguhnya kita boleh menipu orang lain tetapi bukan hati kita sendiri. Amat mudah untuk kita membuka pintu hati kepada seseorang tetapi teramat sukar untuk kita menutup kembali pintu hati kita kepadanya selepas itu.Betapa indahnya apabila kita mencinta seseorang walaupun dia tidak membalas kembali cinta kita. Tetapi betapa bencinya hati apabila seseorang begitu mencintai kita tetapi kita tidak menyukainya walau sebesar zarah pun. Fikirlah… perasaanya sama seperti perasaan kita… ingin mencintai walaupun tidak dicintai. Hormatilah perasaannya tetapi usahlah memberikan harapan. CINTA adalah ibarat air. Kita sangat memerlukannya di dalam hidup namun jika ia ibarat air di lautan ia akan menjadi ombak yang akan mengumbang-ambingkan hidup kita, jika ia ibarat air di kutub utara-selatan maka ia akan menjadi ketulan ais yang membekukan kita, jika ia ibarat air sungai yang mengalir tenang maka ia akan berterusan menghanyutkan kita ke muara, jika ia ibarat air terjun maka akan terhempaslah kita berulang-ulang ke bawah, jika ia ibarat air tasik yang tenang membiru maka kita dalam diam akan menyimpan berjuta keladak di dasarnya. Maka jenis air manakah yang kita inginkan… Carilah mata air yang suci lagi murni…walaupun keluar sedikit demi sedikit tetapi akan melimpahi perigi dan menghilangkan kehausan kita dengan sekali teguk sahaja. Biarlah kita menjadi cinta terakhir kepada seseorang kerana mungkin kita sudah terlambat untuk menjadi cinta pertamanya tetapi kita tidak akan pernah terlambat untuk menjadi cinta terakhirnya.Cuma kita perlu mengharapkan keajaiban,keajaiban yg mungkin akan muncul...mungkin..

mizzsyaidris said...

aku tau ko sape

n aku pun tk penah kaco idop ko
sblum ko nk tegur org..cube la tgk diri ko sendiri..aku pun tk penah tego cara ko kn..slma kita kwn pun aku sokong semua cara ko..if ko susah ade ke aku lari?aku ade sma2 ngan ko ok..thnks atas nasihat ko..n aku pun tk nk gado ngan ko sbb laki..aku bukan cm ne yg ko sangka..ko pun tk tau cite sbnar even ko pun kwn aku..thnks a lot KAWAN! aku cume tk sangka ko tk berpihak pada aku..tk sangka ko bukan kawan aku..thnks a lot..

Anonymous said...

ops..

mgkin ni las komen dr ak..ak cume nak btulkan keadaan.n pemahaman ko tu.dun get me wrong..ko ckp ko sokong care ak..tapi syg..utk pgtahuan ko,kite xpenah bkenalan sblm ni n ak xpenah KENAL ko..dgn mrs mgkin...bnyk crite ak dpt tau dr die..n ini mmbuatkan ak trpanggil utk mnulis dsini..kalo ak kwn ko mgkin ak jg spt mereka turut same bela ko even mreka sndiri jg tidak tahu cerita..spt aku..so dun get me wrong..

salam.

mizzsyaidris said...

senang ja..
jom la face 2 face

kalo ko kwn mrs 2 pun..aku tk kesah

jom la jumpe

azizie said...

aku pn nk ikut skali nk jmpa org yg bagi komen nih.. bersemangat waja btul dia ni kn..

"helang putih melayang di awan
kerbau amok masuk gelanggang
sundang keramat tinggalan ayah
keris picit pesaka bonda
jangan main mengacu cuba
jangan mencabar jiwa perwira"