Wednesday, December 30, 2009

melayu kita

perasan tk org "melayu" kita ni ade 1 perangai cm kekampungan sket. 'dengki' sesama sendiri. wouh.sgt kesian okeh.kadang2 i nek nyampah gak kt segelintir org melayu kita ni suke sgt hasad dengki melampau2.sanggup la cite yg bukan2.dengki punye pasal.ouh pity you!.rmai je org dengki ngan i.tp i wat bodo.malas nk layan.aiceh..statmnt seorg diva nih. :D
nape dowang dengki: sbb dowang tk de.dowang tk blh.dan dowang tk dapat. tu je reason nye.
antara statmnt2 org dengki


1. eh i beli keta ngan hasil titik peluh busuk i la.i tk nk la susah kn org tua i. u pkai keta father u beli kn? ee u sanggup kn pkai keta bukan duit u?

jawapan i: pesal ko ni bodo sgt. bapak aku nk beli.suke ati bapak aku la.ko lograt sgt pesai?

2. u da ade bf kn.nape u nk kawan lagi ngan si dea? dea tu bukan baek sgt pun. baek u pegi kt bf u.dea da kije. si dea tu student lagi.buang mase!
jawapan i : bf aku pun tk bising cm ko ni. even bf aku tau aku kwn ngan sape2 pun.kaco idop ko ke?


3. ko ni semua mende nk pink.jamban toilet pun pink. mbazir tol

jawapan i: kalo blh taik pun aku nk pink!hahahahah


4. blaja tggi2 pun wat pe.buang duit. nnt kawen kt dapur jugak
jawapan i : sah2 la kne ke dapur.tk kn laki aku pulop nk masak.

5. ko jgn kawan ngan dea. dea tu kn ....sekian sekian sekian..
jawapn i : at least. dea tu jenis kwn..kwn btl2.susah same2.senang pun same2.


p/s: kurang2 kan la hasad dengki kita ye akak2.adik2 semua. buang mase dengki ngan i.pasal i pun dengki kt korang gak.dengki pasai pa?dengki la pesai i tk dpt perangai dengki cam u tu!




caption: adiah bday tuk incik chenta :P

8 comments:

onthespot said...

uih...garangla u nie...takut i tau...thanksss for the cap

mizzsyaidris said...

hahaha.mongomm


tk saba nyeeeeeeee ecok.oyeahh :P

cik shiela said...

taik wane pink?
Hahahahahahha
cool !!

luvlyziha said...

ok taik wane pink?? terima je lah.. hahahahhahah biasa la tu manusia ni mmg ada penyakit tu. sedangkan merak sesama merak pun dengke gn bulu2 masing2.. hahaha
semoga kamu dapat menepis merak2 yg mendengki ni...
bukan kamu susahkn diorg pun.. yg diorg nk susah2kn diri nyibuk hal kamu tu buat apa..

mell said...

hahaha.. saye juge terkena biaan org BUSYbody ni dimana ianya sampai tahap tak boleh terima akal.. geram sangat.. makin kite diam makin galak lak die membusybodykan diri die.. eeee!! tension tau. ahahaha

angah iza said...

utk soalan yg 1st tu....
kalo sis jadi sya..sis akan jawap :
"knp,ko dengki sbb bapak ko x de duit nak beli kan ko kete ek?"bpk ko x de duit nak beli kan ko kete sbb ko tu selalu menghabiskan duit bapak ko"....
hahahahhaha.....

lain kali sya jwp mcm tu je :)

Nurly Hamid said...

huiyooo.. statement you diva habes, nyah!!! : ) i loike....

azizie said...

kesian ko.. org gemuqs pn ada yg mendengki.. mmg diva la ko.. hanya diva je ada org dengki² ni.. sapa yg dengki kt ko tu? biar aku panggil geng² aku.. kasi setelll!! hahahaha