Friday, February 5, 2010

cerita

tatau cm ne nk start.cm ne nk wat pendahuluan ala2 penulisan cm darjah 6 dolu2.huhu.yerp sy akan fly mlm ni.fly ke mane???adelahh rahsia. :D

btw. ade 1 mlm tu aku tk blh tito.seyes.da beberapa mlm tk blh tito ngan lena.adekah org dengki kt aku pas2 jampi2 kn aku?hahaha.ee aku tk prcya sgt mende2 cm tu.maybe aku tidak dididikn ngah keadaan atau situasi bomoh2 ni.family aku sgt terbuka.sgt open.tp ade batas2 yg masih berpegang pd agama..lantak la org duk ngata2 family aku.mcm aku tatau kn.aku hanya diam.diam tk bererti kalah@salah. diam itu PINTAR!

ingt lagi dulu.masa di cyberia.maybe putri masih ingt cite2 tu.ouh ade mak housemate ktowang suh dea bawak lesung batu n tawuk dlm bilik untuk mengelakn dea di ggu dan ape ntah tk ingt sgt. aku sgt teruja! wow!

tadi juga aku ade baca 1 blog. sgt kesian cite dea. btl2 wat aku nangis. seyes.aku sgt kesian pd beliau. kalo la aku ditempat beliau.pasti aku lebey teruk! kerana aku idup dlm bersandar pd ayahdaku. kalo dea tk de.makna nya aku akan jatuh.begitu la perumpamaannya. :P tp smpai bila kn? abah penah ckp.."lagi bape tahun je hang nk duk ngan abah? abis blaja mesti nk kawen.tk lame je lagi nk abis blaja da. " setiap kali beliau kuarkn ayat2 pedas cm tu mesti aku nk nangis. tp aku tau dlm hati dea..susah nk lepaskn anak dea yg sorang ni..dr dulu lagi. penah aku bertekad tuk duk dihostel.tp bercanggah ngan pendapat abah.malah kata nya tidak yakin ngan aku yg baru berumur 14tahun tuk ke hostel. dea tidak yakin ngan aku yg hari2 dea hanta n amik di sekolah.even aku suda berumur 15tahun! begitu juga bila aku suda yakinkn beliau tuk duk ostel apabila 16 tahun dan untuk pertama kalinya aku berjauhan ngan beliau. tiap2 mggu dea akan dtg dan berbekalkan kfc. dan penah jugak dea akan bermalam di hotel berdekatan asrama ku supaya aku sentiasa di depan mata nya. perkara itu berlarutan smpai beliau kne transfer ke negeri sembilan dan pada waktu itu aku bersekolah di pahang :(..luruh jantung ku bila mdgr perkataan "pindah" dr mulut abah. jauh nye aku nnt. dan untuk pertama kali nya aku nek bas pada usia ku 17tahun. sedangkn kwn2 aku umo 13 pun da pndai nek bus.aku? baru pertama kali tgk tiket bus.smpai skang ade aku simpan.hahahaha :D..abis spm.aku dpt tawaran blaja di kl. yerp.still berjauhan ngan abah yg masih di negeri sembilan. ingt lagi mase tu.abah ajarkan aku nek bus,nek tren.nek teksi. seyesly aku mmg tk reti lgsung! nk lintas jln raya pun umo aku 18 tahun still abah pgg kn tgn.cm ne tu kn!huh! smpai la aku berkereta, dan aku yg rajin kn diri tuk pegi jumpe abah malah tiap2 mggu maybe akan aku usaha kn tuk blk jumpe abah. dan nada abah ditelefon setiap mggu akan bertanya "kalo tk de kelas tu,balik laa.."sgt menyentuh perasaan.

erm.pnjang pulop cite pasal abah.aceli esok nk bwk blk bf jumpe abah.ouh tuk 1st time okeh bwk blk bf. aceli jumpe ma n len2 semua da.abah je blom.ketaq2 lutut gua ni gak :D gud luck okeh incik bf!

9 comments:

Nurly Hamid said...

ouh.. sweet.. ayah is everything kan? Sayang ayah saya juga.. :)

*Good luck lah jmpa bakal bapa mertua. Thee~

azizie said...

masaklaaa budak tu kene lyn cite dibawah ketiak isteri ngan abah ko =p syg abah ko kt ko.. buktinya badan ko paling gemuk dlm family ko.. wahahahahahaha!!

mizzsyaidris said...

cilakak ko jiji :D

eh amin layan cite raja lawak la ngan bapak aku smlm.hahaha

fery said...

azizie-huahuahuahuahuhaauahauha.........betoi2......ni klo abh bca statmnt jiji ni sah dia tros g bli jus mate 5 tuk hg...hahahaha....lawakkkk...skit prot aku glak.....hahahaha...glak ag...

mizzsyaidris said...

hahaha.ces ade je sore2 setanirajim

cm ni ahh korang.gua tampo kangggg

onthespot said...

xper2.. i terima u seadanya

amin aizuddin said...

sile berdebar untuk raya cina ni pulak eh

mizzsyaidris said...

nape?ade pe?nk dtg merisik ke?


hahahahaha

gatal gelenyar

mell said...

hek eleh!!! kata ada kenduri tapi last2 rupenyer bawak bf g jumpe abah :)