Wednesday, May 12, 2010

kuala lumpur

aku paling nyampah org yg bajet n poyo ngatakan dea org KL! so what??ade aku kesah?tk amik peduli pung! dulu mase aku sekolah siap berpuak2 lagi org pahang n org KL. tp mase tu parents aku dok negeri sembilan..so aku tergolong ngan budak2 KL.tp aku lebey natural.ade gak budak2 pahang yg suke berkawan ngan aku..tp aku tk penah pulop nk rase poyo dan ngatakan aku ni KL!hahahaha..entry aku kali ni cm lebey kepada emosi sket.hoho

penah dulu antara kwn2 aku.. eh ni bukan nk burukkn/aibkan..cume sbg renungan..dowang tk blh nk mkn kt dewan mkn..dok ostel kn so ade dewan mkn..dowang mesti nk kne bli mkanan kt kantin so sblom blk ostel bile tamat sesi pembelajaran..dowang akan singgah ke kantin la..bli nasi ayam ke nasi beriani ke..air nk milo ais ke..nescafe ais ke..lumayan kn dowang2 ni..ayat2 dowang "ala tk biasa la mkn nasi kawah ni..nnt otak jadi lembab!" korang nk tau sape ckp??haa budak2 KL!aku makan je nasi kawah.ke university jugak aku skang.

penah gak org tegur aku "eh ko ni cm tak penah pulak jln kt sini bla bla bla.." haaa meh sini aku nk ckp..aku ni mmg bukan seorg yg hafal jln! seyes! pegi la putrjya tu 15x pun..aku ttp tk hafal jln dea.lagi kn shah alam!tp aku tk de la sesat.cume amik mase sket..sbb aku mmg jenis cm tu..that's y laaaa aku ade gps.tp jarang gunakannye.ngee

ada lagi kesah besh.."eh aku tau la..aku kn budak KL!" ceh.jgn nk poyo sgt buley? mcm laa aku naif sgt pasal KL ni..aku penah sekolah kt kl.blaja diploma pun kt KL..smpai laa ke skang ni..kire lame da aku menetap kt KL..tp aku tk penah nk poyo2.even aku ni anak manja..tk nek bus.tk nek train.tk nek public transport..tp aku penah melaluinyaa.biar la..korang nk kata aku ni manja ke..aku ni ngade ke..aku tk peduli.hehehe.emo lebey kn?

ade lagi..hoho " eh ko penah ke beli mende2 ni..ni hanya ade kt KLCC je taw. tempt ko ade ke?" ha ni lagi ayat2 poyo budak2 KL.hahaha.mampos aku kne maki ngan budak2 KL ni.hoho
tolonggg la bukak mata.ape ingt aku tk mampu nk bli?haa aku pulop jadi blagak n poyo.hoho

kesah selanjutnya.."eh muka awk cm budak KL kn..cara awk bercakap.cara pakaian awk.brg2 awk. tp awk bukan budak KL" haa tu la ayat budak KL mase aku ngah orentasi sekolah teknik kuala lipis. kalo korang nk tau. org2 pahang kn ckp cm ade loghat dea kn..so blh tau sape budak KL dan sape budak pahang..yg paling best ayat dowang "eh sy tk berkenan nk kwn ngan budak pahang.selekeh gile!" hahaha.budak tu laa antara bestfriend aku mase sekolah.hebat kn?skang dea da blh kwn ngan sape2 saje.sbb aku penah ckp kt dea. "jgn memilih kwn.ingt downg nk sgt kwn ngan ko, kalo ko sombong cm ni?dowang ngata ko adelahh"

sekian sahaja cerita emosi aku.hoho.tibe2 cm nk nangis..eh ni cite btl la..mende2 ni penah terjadi kt aku..tk payah la nk bangga2 sgt ngan kenegerian.kita rakyat msia.so jom 1msia sket boley?



caption:gaya adik aku masak cekodok.cool?tk laa..ni poyo.hahahahah

p/s: erm aku lahir kt perak.mak aku org tganu.abah aku kedah.skang menetap di pahang. kalo org tanye aku asal mane..kadang2 aku cm kompius nk ckp pe..erm..

10 comments:

farahanafitrahidris al-haj said...

walaweh cun gila gua ala2 paris hilton nih
wawawawawa

lu budak ulu dong diam ah
wawawaaw

.::F.A.I.Z.A.H::. said...

kecelaruan identiti ko same je ngan aku.. aku asal perak.. ayah asal penang.. mak asal johor.. tapi besar merata2...

soalan pemes: asal mana?

jawapan: perak

soalan pemes: balik mana?

jawapan: pahang/ sabah

soalan pemes: eh? ..... (confuse)

hahahahaha~

Ruziawati Bukhari said...

sya, kak t org kampung kuala krau aje.. hehe..

Cik Akma said...

tganu pure *ttbe haha

mizzsyaidris said...

pae:tu la..ayah kite kn same tranfer merata2 tempt.eh aku da 15x pindah2 taw.penat gile.hoho

kak T : ngeeee

cik akma: sekampung ngan mak sy.

onthespot said...

caption gambar : siyes dow mmg macam paris hilton...eh bukan pembaris aiyoo camne ley typo nie

jawapan untuk terchenta :

anda anak Malaysia ...

Nurly Hamid said...

Wah.. Hebat artikel anda kali ini. :p

mizzsyaidris said...

oly:hahah mau dow :P

tp ni cite mase sekolah dulo2

Ruziawati Bukhari said...

salam sya
ada award utk u dik... kat entry 13/5 di blog kak t eh?

sudi2kan.. tq

take care ok?

farahanafitrahidris al-haj said...

kepada incik onthespot. bila mahu datang rumah? sy mahu masak ayam masak ape tah. cipta resipi sndiri nih.wawawawa