Wednesday, June 18, 2014

Cerita Beranak part 1

Assalamualaikum
Ayra dah 2 bulan baru nk cite pasal beranak kan. Huhu. Taip kt pc sodap sket jemari2 gua nk menaip kan.

okay. 
Actually, smggu sblom beranak, aku dah diberitahu oleh doktor, yg aku tak blh normal birth. Sebab masa tu dah week 37, baby still tak turun bawah kepala nya. So Dr Fatimah yg incharge aku time tu di Hospital An Nur Bangi decide date 17 April, kul 3pm, akan start operate. Peh. Aku rasa aku antara yg terbest jugop, sbb tau lebih awal bila nk beranak sekian sekian sekian. Best tu! Bukan semua org dpt jangka bila dowang akan beranak tau. hehe. Aku ckp kt Amin, tak pe la bukan rezeki aku untuk beranak secara normal kali ni.
Actually jugak la kan, sblom tu aku dah tau baby tak pusing kepala ke bawah dan atas nasihat doktor, untuk buat Ecv produce. ECV tu proses pusingkan baby secara manual la. phew! doktor yg akan pusingkan pakai tgn dowang tau! hanya doktor pakar sahaja yg blh buat. Tapi masa week 38, doktor pakar ckp kt aku, tak blh nk buat sbb baby dah 3.2kg. Kalau buat, mesti sakit gilo! phew phew phewwww.

Dipendek kn cite. hehe
17 April 2014
Bila diberitahu doktor, Ayra akan kuar 17 April, aku kemain suka! sbb sama birthday ngan ninja! hehe.
org pertama tau, minah tu laaa. Suka kemain tuu!
Malam tu aku tak blh tidoq. Takot wooo. Sapa tak takot beranak mmg teror power puff girl laaaa. Mlm tu aku manja sket. Tido nk kn pgg tgn amin. kuikui. Takot punya pasai.

Pagi 17 April, bangun awai. Mandi siap2 dan paling best la, hari tu jugak roadtax keta Amin mati! dan ktorng tak ingat lgsung. Kemain ekk xcited sgt nk dpt anok, roadtax mati pun tak sedar. Pagi tu gak amin gegas pi renew roadtax beliau dgn kadar segera. Setelah dipengkung oleh aku. hehe.

Sbnarnye aku dinasihatkan check in hospital sehari sblom beranak. Tapi syalala kan. penakot hospital. Pagi kul 11 baru nk check in. Sampai je Hospital Pakar An Nur, aku dah start cuak. Aku check in semua, sementara Amin pi cari parking, hah sapa yg berkira2 nk beranak sana, sila la pegi awai2. parking full sokmo! tp jgn risau, maybe 2015 hospital pakar an nur ni akan berpindah ke bangunan sendiri yg lg gah dan besar. cewwahh.

Aku mmg dah booked bilik single mingle. Bukan apa, dah alang2 di taja company, pilihla bilik yg selesa sket.
Bilik best. Ada tv, fridge, toilet mcm2 la. tp tak best, ada bocor syiling sket. Time tu aku dah malas nk bising. Duk je la. Asalkan dpt beranak dgn tenang dan tenteram.



Ni suasana bilik single mingle aku. Sblom kul 3, nurse dtg check aku dan bg ubat tuk berak abis abisan. mmg terbaikk la ubat tu, rasa ringan di awan awanan. hehe.

Apa jd pd Amin sblom aku beranak?



Next entry! hehe

2 comments:

Aiza Aidid said...

ala.. gatal tgn plak g bkk bc post ko ni. haha

aku da 37 weeks!

sya idris al-haj said...

hahaha! ala best la beranak! gud luck wei!