Wednesday, July 2, 2014

Cerita Bersalin Part 2

Kemain kau cite bersalin je nk ada part2 bagai. hahaha!

Kul 2.40 ptg, nurse dtg nk bawak aku pi labour room. Peghhh masa ni kelam kelibut sket sbb before tu Amin & Abah aku pi mesjid depan hospital tu. Aku call byk2 kali tak angkt. Dah la tak mintak maap apa lg time tu. byk kali aku call abah aku. wuuu. Memandangkan aku ada persengketaan ngan abah aku beberapa mggu tu, ahaks ayat tak menahan! Maka aku dah risau. Sbb tk mintak maap lagi. huhu.Aku pun anto la wassap gambo aku, mintak maaf semua. Time tu dah start nangis. hahahaha! wek!
Masa aku dibawa ke labour room, mak & akak aku yg teman kn aku. Aku dah nangis2 nk amin. Nak amin. Pastu sekelip mata je Amin muncul. Aicewwah! Tanjat boboi. Bila dah masa dlm labour room, time tu ahh kene cucuk apa ntah nama kne cucuk kt tulang belakang tu. Peghh ekau! Tak sakit pungggg. hahaha. Pastu aku dah rasa start bius. Memandangkan aku kne operate kan. Half body aku dibius. Time tu baru dpt rasa, Otak kita memainkan peranan penting woo, kekonon nk test otak aku, nk gerak kn kaki, tak rasa lgsung sbb kne bius. Pakar bius tu asik sembang2 ngan aku, tanya aku kije apa, bla bla bla.Time ni perasaan ak rileks & cool lagi. cewwahhh cewaaahh. Pastu tetibe aku rasa mcm nk pitam. Aku ckp kt pakar bius tu, aku nk muntah. terossss ahh muntah berdesup desup. Hah kau. ayat tatabahasa aku makin heklokk lepas bersalin ni. Wakaka! Pakar bius tu tetiba ckp "Eh apsal muka awk bintat2 ni. Awk ckp awk tk de allergic ubat". Dah pakar ni tanya aku lak time2 aku ngah cuak cuweiii tu. Aku malas nk layan sbb aku btl2 rasa nk pitam. pastu Pakar bius tu cucuk aku lg. Kt tgn. Pastu aku baru rasa bernyawa kembali. Sbnarnya, kalo proses operate ni, kita tk blh tido,, pitam, pengsan dan sebagainya. Tu nnt effect kt baby jugak.
Pastu Doktor pakar pun masuk. Dr Fatimah. Aku dah biasa dgn doktor tu sbb mmg aku dok pi check up bulan2 ngan beliau. Sgt peramah. Baik. Siap selawat lagi masa dok belah aku. Masa doktor tu men2 lagakan pisau, zekk zekkk bunyi, peghhh time tu la aku dah telan air liur soploh juta kali. Hahahah! Cuak!
"Okay puan Fateha, sy dah nk start belah tau." Jeng jeng. cuak cuak cuak. Tapi seyes tak rasa apa pun. cuma aku rasa badan aku digerak2 kan je. huhu. Pastu aku mcm tak puas ati. "Nurse, perut sy dah kne belah ke? Ada kuar darah tak?" hahahaha soalan merepek aku. Nurse tu bantai gelakkn aku. Sabar je la. Dalam 8minit mcm tu, doktor ckp " Eh, mana lagi satu kaki anak awk ni?" PEGHHHHHH aku dah rasa nk sasau sekejap! Sbb sblom ni doktor ckp anak aku sempurna cukup sifat. Siap buat 4d Scan. Apekah? Time tu rasa nk saman rm1juta kt hospital tu tak terlintas la fikiran aku. HAhahaaahahaha! over kan! 

"oooo kaki anak awk sebelah kt atas. Patutlahh budak tecik ni tak mau pusing kebawah ye" kata doktor.
pehhhh logaaaaaa eden! Pastu aku ada dgr suara baby. Alhamdulillah. Sepanjang proses bersalin aku dipermudahkan dan baby tak byk ragam. Masa doktor letak baby atas dada aku, aku dah start sebak. Wuwuwuuu. mmg otometik air mata ngalir. btl la ckp semua org yg pernah beranak, otometik air mata kuar...Rasa lega. rasa best sgt ada anak. Mcm tak sangka baby besar tu ada dlm perot aku. Hahaha. PAstu nurse bwak pi bersihkan baby. Aku lak mcm tak sabar nk tgk lagi lagi lagi. 

Hehe tu la cite aku beranak. Tak sakit lgsung! Walaupun aku tidak berkesempatan untuk normal, tp aku tetap berbangga dgn anak aku, Ayra Fathiyah Amin Aizuddin, sepanjang aku pregnant, Ayra tak pernah dijadikan beban, tak pernah susahkan aku. Sampai lahhh aku beranak kn dia, semuanya perfect. Semuanya dipermudahkan.

Hari ni Ayra dah 2 bulan lebih...



Dah pandai golek sendiri tuu. hehe. I love u Ayra

3 comments:

Aiza Aidid said...

comeynyeee!

bila ntah baby aku nak kua
suke sgt dok dlm ni kot..haha

suezen said...

hi ayra!!!!! meh dtg rumh aunty mehhhh

sya idris al-haj said...

puteri : tak sabau tggu story beranak uols pulop. hehe

sue : woit aunty ahh meh dtg umah ayra mehh mehh