Friday, December 3, 2010

berubah!

"sekejap je manusia blh berubah-ubah!"

"sifat manusia yg lebih menganggap dirinya baek dr yg laen2. dgn tidak sedar bahawa semua manusia itu adalah sama.."



baru abis nonton 1 cite di oasis 106. tp tatau cite pe. cari remote ntah mane2. tu mesti anak buah aku, putra yg sorok.sbb tak dpt tgk fav channel dea td.hihi. okeh review cite yg aku tgk td ni.. antara gro,dan golongan ustaz2 yg smyang setiap hari di masjid. dan akhir skali gro tu berubah jadi baek. dan ustaz tu di tangkap khalwat. mcm2 kan cite zaman skang


p/s : org baek luaran tu tk smesti nya baek dlm hati nya.org jahat luaran tk semestinya jahat hatinya.
begitu juga org yg pernah buat salah terdahulunya tk semestinya dea akan jahat seumur hidup.
manusia blh berubah. jgn menunding jari pada org yg penah wat salah tu. jgn kata kita adalah baek dan cukup sempurna. kadang2 kita tk sedar, yg kita ni semua sama.semua pernah wat salah.jgn mhukum org dgn kesalahan silam dea. sy tak ckp diri sy cukup bagos dan perfect dlm segala hal sbb sy review bab agama dlm belog..tp sy cuba tuk berkongsi..sy juga manyak wt salah. jgn ingat org yg penah wat salah tu tk akan berubah jadi baek. Allah maha mengasihani. Allah akan sentiasa memberi peluang kpd golongan2 yg jahat tu untuk bertaubat. dan ingt laa..jgn asyik mengata mengenai kesalahan org lain..ingtlah berkenaan kesalahan diri sendiri.

dunia makin dekat ngan penamatnya.

4 comments:

Ruziawati Bukhari said...

salam sya.. betul la tu.. yg baik jadikan pengajaran.. yg buruk jgn diikut.. x semua manusia itu sempurna.. kan?

kak t ada invite sya.. cuba sya check emel sya ye? tq..

take care dear..

Anonymous said...

Antara Garisan tajuk cite tu..dh byk kali ulang kat astro..lakonan nor khiriah,syarifah amani..
yup..manusia nie bukan maksum..sebab tu kita kena saling ingat mengingati..moga2 kita hidup kita suma diberkati Allah s.w.t..Jadinya belajar menerima kesalahan n menerima teguran dari org lain..mmg lh org yg menegur tu pun bukan sempurna,tp sama2 amik peringatan agar kita xmelampaui batas...:)

sharifah fateha syed idris shahbudin al haj said...

salam kak T. nnt sya check email k. tenggssss. kite cuti 1 week lepak temloh je ni.hihi

sharifah fateha syed idris shahbudin al haj said...

hye cik anonymous. trima kaseh ye. even sy tau sapa awk.

sy sedang blaja dan menerima teguran tak kesah dr sape2 pun. diharap anda juga bersifat seperti itu. :)