Friday, February 14, 2014

Warded

Assalamualaikum.
30week btl2 lpas bday aku, aku kne warded. Sakit perot melampau sgt lpas celeb bday aku yg gilang gemilang kalah neelopa tu aicewwaahh.
Smlm gegeh drive nk pi kije pepagi tp kuar je parking perot aku start sakit ya amat kt bahagian rahim smpai tak blh nk drive. Naseb baik jugak amin masa tu blom pi kije lg. Pegi hospital an nur disebabkan aku mmg nk beranak sana so direct ke sana kalo apa2 terjadi. Tp smpai sana je doktor mintak refer GH. Omg. Sbb kemungkinan aku bersalin awal. Haih. Pengalaman paling tak blh nk lupa la cheq habaq hang!
Smpai je hospital putrajaya, korang tau je la mcm mana GH kan. Kul 9pg aku pegi kul 2 baru aku check up. Scan semua. Kene juluq tu aku tak tahan. Kuar air mata. Sakitt. Tp aku tahan jugak. Alhamdulillah baby semua ok. Cuma aku je yg tak berapa nk ok. Kene kuatkan semangat bila dgr baby ok ni. Hehe. Aku kne transfer ward ke pusat bersalin berisiko putrajaya. Dr kul 2 tggu, kul 5 baru ambulans dtg. Senak perot aku time tu. Check in je pusat bersalin, hah hamik duk sorang2 dlm bilik. Suami tak dibenarkan teman! Pehh time ni la cite2 suster ngesot, sumpah ini pocong bermain2 dlm pale otak aku. Nurse sini best2 cun2, baik2. Cuma suka wat tanjat boboi tegur aku dr blakang dan wat org tanjat boboi. Haih. Kalo ada sakit jantung tatau la guane. Hihi. Pg ni doktor dtg check up aku. Aku disahkan dijangkiti kuman. Tak de contraction. Alhamdulillah.  Risau gak kalo beranak awal tak cukup bulan. Dr mlm td aku tak tido. Sbb penakot gile vavi katanya. Tetiba la bunyi bawah katil. Pehhh tak ke seram mcm tu! Hehe. Arap2 ptg ni aku blh kuar. Tak larat nk lawan2 perasaan takot gile vavi ni hah ;p
Baby AF please kuat sayang. Mummy akan berusaha untuk kuat!

2 comments:

suezen said...

punca2 skt perut sebab ape sya?

sya idris al-haj said...

kene jangkitan kuman. sbb mandi pool kt umah. agak bahaya la mandi kt public pool mcm tu.