Monday, March 10, 2014

Beg Hospital Untuk Mummy dan Baby AF

Assalamualaikum. 
Dah 33week ni, aku da start kemas beg spital tuk aku & baby. Jom tgk apa yg aku bawak msuk dlm bag baby AF.

1. Towel
2. Blanket
3. Baju ( Dalam 3 Helai )
4.  mittens + booties
5. bedung + barut
6. Napkin,wipes, baby bath accessory, pampers
7. Keperluan lain sprti brg mandian, nappy cream, minyak yuyi dll
8. Surah Yasssin, Air zamzam


Yang ni aku separate untuk bg amin bawak masuk dlm labour room ni. Kne wat label bagai tau, korang tau la lelaki kan kalau tgk cuak kebeby nnt, mcm2 blh jd. hehe. Aku siap warning kt amin, kalau salah siap! hehe

 Dah siap. Satu bag for baby AF, dan 1 Bag tuk aku. Bag aku tak lengkap lagi. Later aku cite pasal bag aku lak. Bag baby AF dah siap masuk dlm keta. 



Ehem, kadang2 kita bergambo ngan suami yg kategori halal tu pun kne kritik. Amik gambo time pregnant pun kne kritik, so kali ni aku tepek byk2 gambo aku ngah pregnant bersama suami tercinta siap pelok. eh over! hahaha. Lantak la nk kritik ka apa2 ka. Biasanya yg kritik tu tak kawen lg dan tatau betapa nikmatnya alam perkahwinan. Aku sekadar berkongsi kebahgiaan aku pd ruang sosial. Tak blh terima, unfollow ig sy, unfriend fb sy dan yg penting TAK PAYAH NK STALK FB GUA LA DER! aku malas nk layan anasir sakit mental ni sbb nnt darah aku naik :P

I'm happy with 33week!

2 comments:

Aiza Aidid said...

mst x saba ko kan.. hehe
aku br nk msk 24 weeks :)
ala..ko kan hot mommy.. dorg jeles la tu..haha

sya idris al-haj said...

tak sabarr sgttt. tak sabar nk tolak stroller :P

wei take cre tau. winduuu kt ko